Natuurgeneeskundige behandeling

handen 2

Een natuurgeneeskundige behandeling in de vorm van magnetisme

Wanneer u voor het eerst behandeld wordt door een magnetiseur, zal een belangrijk deel van de therapie sessie bestaan uit het verschaffen van informatie over mijn werkwijze en over magnetiseren in het algemeen. Omdat er geen vastomlijnde behandelmethode binnen het magnetiseren bestaat, heeft iedere magnetiseur zijn eigen werkwijze. Wel zijn er enkele facetten van het magnetiseren die bijna iedere magnetiseur hetzelfde uitvoert.

Zo wordt de energie die de cliënt ontvangt altijd via de handen van de magnetiseur overgebracht, ook wel handoplegging genoemd. De magnetiseur legt de handen op diverse plaatsen van het lichaam, waaronder het hoofd, de rug, de buik en de benen van de cliënt. Plaatsen waar volgens de magnetiseur meer aandacht nodig is, bijvoorbeeld bij energie-blokkades of pijn, worden langer behandeld. Magnetiseurs ervaren vaak dat zij tijdens het magnetiseren ‘negatieve energie’ opvangen van de cliënt. Om deze energie kwijt te raken, schudden zij die vaak letterlijk van zich af middels een handgebaar.

Naast de overeenkomsten binnen de behandelmethoden van magnetiseurs, bestaan er ook verschillen. Zo zijn er magnetiseurs die de cliënt niet aanraken, maar tijdens het magnetiseren altijd de handen in de lucht houden, net boven het lichaam van de cliënt. Ook zijn er magnetiseurs die de cliënt vragen de schoenen en de sokken uit te doen, zodat de cliënt optimaal kan “aarden” of “gronden”.

Voor welke klachten is dit geschikt ?

  • Spanningsklachten, spanningshoofdpijn, migraine
  • Stress, stressklachten, vermindering van stress
  • Spierspanning, opgetrokken schouders, vastzittende schouders
  • Slijmbeursontsteking, aanhechtingsproblemen, vastzittende spieren
  • Rugklachten, lage rugpijn, schouderklachten, nekklachten
  • Maagklachten, darmklachten, obstipatie
  • Depressieve gevoelens, neerslachtigheid, onverklaarbare somberheid
  • Bij verliesverwerking en onverwerkt verdriet of een traumatische gebeurtenis
  • Onverklaarbare vermoeidheid, onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Medisch onverklaarbare aandoeningen en ‘vage’ klachten

Voor wie is het geschikt?
Een natuurgeneeskundige behandeling is natuurlijk voor iedereen geschikt. Jong en oud, man of vrouw. Hat kan natuurlijk wel zo zijn dat de ouder(s) van een kind even meekomen om te kijken hoe het gaat of dat de eerste keer er nog iemand bij aanwezig is. In overleg is er veel mogelijk. Bij de behandeling van zeer jonge kinderen en baby’s is de aanwezigheid van de moeder (of vader) zelfs gewenst.

Wat kan ik merken of ervaren tijdens een behandeling?
Niet ieder mens is gelijk, dus de ervaring van een magnetische behandeling zijn voor bijna elk mens verschillende. In hoofdzaak komt het er op neer dat de meeste mensen iets van een ‘warmte’ ervaren op de plek waar ik mijn handen heb. Je voelt het verschil dat dit een andere warmte is dan mijn lichaamswarmte. Sommige mensen praten over een tintelend gevoel op en rond die plaatsen. Met name als ik mijn handen op het hoofd plaats spreken mensen van een diepe ontspanning die ze al lang niet meer hebben ervaren.
Iedereen heeft zo zijn eigen ervaring met een magnetische behandeling.
Ik heb nog nooit gemerkt dat iemand zijn of haar ervaring als onprettig heeft ervaren.